8 prachtige trouwlocaties in Portugal

8 prachtige trouwlocaties in Portugal

Door Rixt Barendsma in Bruiloft, Ceremoniemeester, Portugal, Trouwen, Trouwlocatie 31 jan 2019

Trouwlocaties in Portugal

Je hebt ja gezegd op de vraag: “wil je met me trouwen” en nu begint het organiseren van jullie droom bruiloft. Waar ga je bruiloft vieren, welke leveranciers heb je nodig en wie ga je uitnodigen. Allemaal superleuk om er mee bezig te zijn, maar waar begin je eigenlijk?

Je begint altijd met de locatie! Dit is namelijk bepalend voor de verdere invulling van je dag of dagen. Welke sfeer heeft de locatie, wat is er al zoal aan decoratie aanwezig, hoeveel gasten kun je uitnodigen enz.
Misschien wil je wel in het buitenland trouwen? Portugal is een hele trendy trouwbestemming, daarom heb ik hier 8 mooie trouwlocaties in Portugal voor je om inspiratie op te doen!

1. Bosrijk

Trouwen in een natuurlijke omgeving is hier echt mogelijk. Deze ceremonie plek ligt in een prachtig aangelegd stukje bos. Hier staat ook een mooie villa, zijn er verschillende hoekjes en plekken voor mooie foto’s en de decoratie is hier in overvloed aanwezig. Je kunt hier echt allerlei soorten stijlen toepassen, van vintage tot een reisthema. (Foto: Jesus Caballero)

trouwlocaties in Portugal

2. Strand

Er is heel veel kustlijn in Portugal, ongeveer 850 km. De bekendste is die van de Algarve met haar mooie baaien en rotsformaties. Maar eigenlijk heeft de hele kustlijn prachtige stranden, soms heel breed en soms heel klein en knus. Als je op het strand wil trouwen kan dat, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Meer lezen kan in mijn blog hierover. (Foto: Youri Claessens)

trouwen op het strand

3. Aan zee

Als je niet op het strand wil trouwen maar wel dicht bij de zee wilt zijn, kun je er ook voor kiezen om een mooie plek aan de kust te kiezen. Deze plek is echt heel mooi en heel bijzonder. Je kijkt uit op de blauwe zee en zie je ook nog eens de mooie rotsen liggen. Bij zonsondergang is het er magisch. Van alle trouwlocaties in Portugal is dit de meest populaire!

trouwlocaties in Portugal

4. Wijngaard

Houd je van wijn? Er zijn zo veel wijngaarden in Portugal zodat je enorm veel keuze hebt om hier het ja woord aan elkaar te geven. Sommige zijn kleinschalig en andere weer erg groot. Hier heb je echt weinig decoratie nodig om de boek aan te kleden omdat de omgeving al beeldschoon is. (foto: João Altaíde)
Trouwlocaties in Portugal

5. Villa

Huur een mooie villa en nodig al je gasten uit voor een intieme ceremonie en daarna lekker eten en drinken aan lange tafels verzorgd door een cateraar. Je hebt de locatie helemaal voor jezelf en je gasten. Het feest kan doorgaan tot in de kleine uurtjes en daarna rol je zo in je bed. Hoe fijn is dat!
trouwlocaties in Portugal

6. Paleis

In Portugal is er zo veel cultuur. Paleizen en kastelen zijn hier goed vertegenwoordigd. Wat dacht je van een “Exclusive Wedding” op dit mooie paleis. Het ligt in een natuurpark op een half uur van Lissabon af. Er zijn meer mogelijkheden in Portugal. Met hoge plafonds en kroonluchters een prachtig decor voor je trouwfoto’s (foto: Jesus Cabalero)

trouwlocaties in Portugal

7. Aan een rivier

In het noorden van Portugal ligt de rivier de Douro. Deze ontspringt in Spanje en mondt uit in Porto. Langs deze rivier liggen er vele port en wijnhuizen. Er zijn ook verschillende trouwlocaties te vinden. Als bruidspaar kun je aankomen met een boot bij de locatie en zo een “grande entree” maken. Ook de uitzichten zijn fantastisch! (Foto: Jesus Caballero)

trouwlocaties in Portugal

8. Authentiek Portugees dorp

Dit is echt een unieke trouwlocatie. Het ligt in de Algarve. Je kunt het hele dorp afhuren, er kunnen maximaal 100 personen overnachten. Er is een dorpsplein, een restaurant en een pizzeria en er is een zwembad. Het bestaat uit verschillende huizen waar jullie en je gasten kunnen verblijven. Wil je iets heel bijzonders, dan is dit jou trouwlocatie in Portugal

Trouwlocaties in Portugal

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alle mogelijkheden. Wil je meer informatie over bovenstaande trouwlocaties in Portugal, neem dan contact met me op en ik vertel je er graag over.
Lieve groet
blog

Reacties

veertien − acht =