Mogelijkheden

Vier je bruiloft in Portugal.

Portugal is een zeer divers land. Met zijn verschillende landschappen is er voor ieder wat wils. Wil je trouwen op het strand, in een wijngaard, op een rots, in een kasteel of bij een mooi landgoed… het kan allemaal in Portugal. Elke regio heeft zo zijn charme. Voor mooie baaien moet je in de Algarve zijn. Ben je meer opzoek naar een glooiend landschap met wijngaarden ga dan naar de Alentejo. Het midden van het land heeft prachtige brede en uitgestrekte stranden. Wil je bij een rivier trouwen… ga dan naar het noorden waar de Douro het landschap verfraaid. Maar ook de grote steden in Portugal hebben veel te bieden op (trouw)locatie gebied. De keuze uit locaties in Portugal is enorm.

PA in Portugal heeft een netwerk van verschillende locaties verspreid door het hele land. We gaan ook regelmatig opzoek naar kleinschalige trouwlocaties die nog niet door het grote publiek zijn gevonden. Hieronder staan een aantal mogelijkheden. Het is slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is in Portugal. Wil je meer informatie over de verschillende locaties, neem dan contact met ons op en we bespreken de verschillende mogelijkheden.

Mogelijkheden in Portugal

Trouwen in een wijngaard

Mogelijkheden PortugalTrouwen in een wijngaard, je feest vieren met familie en vrienden in een prachtige omgeving met een wijnproeverij voor je gasten…..

Het kan allemaal (en nog meer) bij de vele mooie wijngaarden die Portugal rijk is. Eigenlijk zijn er wijngaarden in alle delen van het land.

In het noorden aan de rivier de Douro zijn de wijnhuizen bekend om de heerlijke Port die ze maken. Er zijn verschillende mooie wijngaarden waar je je bruiloft of feest zou kunnen vieren. En hoe leuk zou het zijn als je aankomt als bruidspaar op een boot of na de ceremonie met al je gasten in een bootje stapt om naar het diner te varen.

De streek Alentejo staat bekend om zijn prachtige ver-gezichten en de culturele steden zoals Évora. Maar de wijngaarden zijn er ook heel erg mooi en zeer geschikt voor een bruiloft of een feest. Hier kun je met name bourgondische bruidsparen helemaal hun hart op halen.

Zelfs in de Algarve zijn er wijngaarden te vinden. Voor als je de bruiloftsdagen zowel dichtbij zee als in een wijngaard wilt vieren , is dit dé regio voor jou.

Een wijngaard als achtergrond voor je bruiloft geeft net dat unieke sfeertje waardoor je bruiloft een onvergetelijke ervaring wordt voor zowel jullie als bruidspaar als voor jullie gasten

Trouwen bij een boutique hotel

Mogelijkheden Portugal

Idyllische omgeving, super service en een ontspannen sfeer. Is dit de omschrijving van jouw ideale trouw omgeving, dan ben je bij een kleinschalig hotel aan het goede adres.

Bij de kleine boutique hotels is de service vaak heel persoonlijk. Als je met een klein aantal gasten bent is het heel leuk als je een hotel helemaal voor je zelf hebt. Er zijn dan alleen bekenden in het hotel en je kunt het zo laat maken als je zelf wil tijdens je feest

In heel Portugal zijn er verschillende mooie boutique hotels te vinden. De hotels zijn vaak mooi ingericht en staan op prachtige plekken in het land. Hou wel rekening met het feit dat je meer budget moet hebben omdat de hotels werken met een minimale omzet garantie.
Is je budget minder groot, dan kun je wellicht een grote villa huren. Hier kun je vaak met een beetje hulp heel veel zelf doen en regelen en kun je de bruiloftsdagen zo inrichten als je dat zelf wilt

Ook heb ik in mijn netwerk een aantal mooie B&B’s die ook super geschikt zijn voor een mooie en intieme bruiloft.

Trouwen op het strand

Mogelijkheden PortugalWil je met je voeten in het zand trouwen bij ondergaande zon? Ook dan heb je zoveel verschillende mogelijkheden in Portugal.

Met meer dan 830 km aan kustlijn in Portugal heb je ruime keuze aan stranden waar je een bruiloft kunt organiseren. Natuurlijk kent iedereen de Algarve maar de Alentejo, Centro en Noord Portugal hebben ook prachtige stranden. Er zijn uitgestrekte brede stranden maar ook mooie baaien met rotsen in zee.

Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je op het strand wil trouwen. Alle stranden zijn voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen privé stranden in Portugal. Bij je bruiloft moet je dus altijd rekenen op publiek!

Ook heb je een vergunning nodig als je op het strand wilt trouwen. Dat is allemaal te regelen bij de Capitania van de regio waar je wilt trouwen.
Zo zijn er nog meer dingen waar je aan moet denken als je met je voetjes in het zand wilt trouwen. Ik heb er een blog over geschreven. Klik hier om deze blog over trouwen op het strand te lezen.

Trouwen op een landgoed

Mogelijkheden portugalDe authentieke sfeer van een Portugees landgoed waar heel veel mogelijk is.

Wil je niet aan zee te trouwen maar wil je wel graag een unieke Portugese sfeer op je bruiloft of tijdens je feest, dan heb je de keuze uit verschillende landgoederen die gespecialiseerd zijn in het organiseren van bruiloften.

Op deze landgoederen zijn er vaak verschillende plekken waar je de ceremonie kunt houden. Ze liggen meestal iets meer landinwaarts maar zijn altijd goed bereikbaar. Op de meeste landgoederen zijn er wel een aantal slaapplaatsen maar ze worden voornamelijk gebruikt voor de ceremonie, een borrel, diner en feest.

Heel soms is er ook een kapel aanwezig waar je een kerkelijk tintje aan je bruiloft kunt geven. In sommige gevallen kun je wel als bruidspaar overnachten op het landgoed, zodat je je huwelijksnacht in alle rust kunt doorbrengen en goed kan nagenieten van alle feestelijkheden.

Neem contact op