PA in Portugal

Je eigen PA voor je “special day”

Copyright: Ana Parker Photography

Praktische informatie

Wat kan ik als PA voor je doen?

Ik regel alleen dat wat jij wilt.  Zie het als het inzetten van je eigen PA (Personal Assistant). Ik lever maatwerk en ben onafhankelijk. In tegenstelling tot de Portugese Weddingplanners; werk ik niet met commissies.  Als we in mijn netwerk niet de juiste leveranciers kunnen vinden voor jou, ga ik opzoek tot ik de perfecte locatie en leveranciers heb gevonden die aan jouw wensen voldoen.

Weddingplanner

Heb je mooie plannen voor je bruiloft maar weet je niet waar de de beste leveranciers in Portugal kunt vinden? Ik heb een uitgebreid netwerk met verschillende leveranciers zoals: locaties, fotografen, bloemisten, taart-makers en DJ’s die jouw speciale dag nog specialer kunnen maken. Mooie live muziek bij de ceremonie of diner, barbecuen op het strand of het ja-woord geven in een wijngaard, het is allemaal te regelen. Ik doe de suggesties en jij bepaalt met wie je in zee gaat. Samen creëren we de dag van je dromen.
Ik maak een uitgebreid draaiboek met alle afspraken die we gemaakt hebben met de locatie en leveranciers. Op de trouwdag ben ik aanwezig als coordinator om alles in goede banen te leiden zodat jullie en je gasten kunnen genieten van alle feestelijkheden.

Ceremoniemeester

Wil je alles graag zelf organiseren maar wel op de dagen in Portugal zelf kunnen genieten; dan kun je je eigen PA inzetten als ceremoniemeester. Ik maak (net als bij de totale organisatie) een uitgebreid draaiboek in het Engels en deels Portugees met de afspraken die jullie gemaakt hebben met de locatie en leveranciers. Ik zorg ervoor dat alles loopt zoals we samen hebben bedacht. Ik zal ook het aanspreekpunt voor alle gasten en de leveranciers zijn. Zo kunnen je de volledige aandacht aan jullie gasten geven en zorgeloos en zonder stress genieten van alle feestelijkheden.

Advies

Heb je alleen professioneel advies nodig voor het organiseren van je  bruiloft ook dan ben je bij PA in Portugal aan het goede adres. In een adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden en brainstormen we over de invulling van jullie “Special Day”. Een week na het gesprek ontvang je van mij een samenvatting van wat we hebben besproken. Daarbij komt ook nog een suggestie lijst van mogelijke locaties en leveranciers.

Omdat geen bruiloft hetzelfde is, lever ik maatwerk. Neem contact met me op voor het maken van een prijsopgave.

Prijsindicatie:

Wat kost dat nou, een bruiloft in Portugal? Een aantal factoren bepalen de prijs van je mooiste dag. In welke regio trouw je? In welk seizoen? Hoeveel gasten nodig je uit en wat betaal je voor hen? Doe je de decoratie zelf of huur je een professional hiervoor in. Wil je officieel trouwen of een ceremonieel huwelijk in Portugal. Al deze dingen zijn bepalend voor de kosten van je bruiloft.
Om je een beeld te geven van de prijzen in Portugal heb ik hieronder een aantal prijzen gezet. Let wel dat deze prijzen een indicatie zijn en kunnen verschillen per regio.

Kosten

♥ Fotograaf: tussen de €750,- en  €2500,- (met het prijsverschil zie je ook het kwaliteitsverschil)
♥ Bloemist: bruidsboeket: €100,-  / Prieel €250,- / Bloemen voor een auto €65,- / Tafeldecoratie ongeveer €60,- per tafel (wel afhankelijk van welke bloemen er worden gebruikt).
♥ DJ voor een feest avond: tussen de €450,- en  €1100,- (met Saxofonist) / Band: €1750 –
♥ Kapper: ongeveer €100,-  –  €150,-
♥ Visagiste: ongeveer €100,- – €150,-
♥ Taart: Tussen de €2,50,- en €10,- per persoon
♥ Kerkelijke inzegening ongeveer €150,-
♥ Ceremonie met feest inclusief eten en drinken (met welkomst cocktails en soms ook de taart) tussen de €75,- en €200,- per persoon.
♥ Hotelkamers: tussen de €80,- en €200,- per kamer. (In de Algarve liggen de gemiddelde prijzen iets hoger tussen de €135,- en €250,-)
♥ Papierwerk bij een officieel huwelijk: Advocaat voor het regelen van de ambtenaar, het papierwerk en de vertaler tussen de €650,- en €750,-
♥ Ceremoniespreker (Babs): tussen de €300,- en €750,-

Berekening

Wil je een keer laten uitrekenen wat je bruiloft in Portugal zou kosten? PA in Portugal heeft een formulier ontwikkeld waarin je je wensen kenbaar kunt maken. Aan de hand van een rekensheet kan ik een schatting doen van jullie mooiste dag. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact met me op via onderstaande button.

 

Neem contact op

Copyright: Ana Parker Photography

Trouwen in Portugal

Je mag tegenwoordig als 2 buitenlanders officieel trouwen in Portugal. Het papierwerk moet je wel ruim van te voren regelen via de lokale Portugese burgerlijke stand (Conservatoria do Registo Civil). Woon je in België, kun je het direct met de ambassade in Lissabon regelen.
De officiele papieren ontvang je retour binnen 6 a 8 weken. Daarna kun je de huwelijksakte laten omzetten naar een Nederlandse (of Belgisch) Huwelijksakte. Dit doe je door je Portugese huwelijksakte in te laten schrijven in het Huwelijksregister van de Gemeente Den Haag (voor Nederlanders). Lees hier meer over Trouwen in het buitenland voor Nederlanders en hier voor inwoners van België.

PA in Portugal maakt graag gebruik van de diensten van een locale advocate. Zij regelt al het benodigde papierwerk en stempels . Ze zorgt ook voor een ambtenaar en eventueel een Engelse vertaler. Ik maak zelf vaak gebruik van een Nederlandse vertaalster die ook een ceremonie kan leiden (Babs).
Woon je in België, kun je hier geen gebruik van maken en regel je alles zelf met de Belgische ambassade in Lissabon.

Wat natuurlijk ook kan en veel makkelijker is, is om al in Nederland voor de wet te trouwen en in Portugal een ceremonieel huwelijk te doen. Het voordeel hiervan is dat je geen rompslomp vooraf en achteraf hebt en het bespaart je ook nog eens flink wat kosten. Wat nog leuker is, dat je zelf kiest wie je in “de echt verbind” tijdens de  ceremonie (dat kan dus ook je vader, broer, moeder of vriendin zijn). Voor een ceremonieel huwelijk kan PA in Portugal een Nederlandse Ceremonie-spreekster voor je regelen die in Portugal woont.

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand in Portugal is erg populair en ik snap wel waarom. De baaien in de Algarve zijn de mooiste van Europa. De kust van de Alentejo is ruig en op sommige plekken bijna onbegaanbaar. De stranden in Beiras zijn lang en breed! Voor ieder wat wils dus.
Als je op het strand wilt trouwen moet je rekening houden met een aantal dingen.

♥ Alle stranden in Portugal zijn voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen privé stranden. Dus houd rekening met publiek tijdens je ceremonie op het strand.
♥ Voor de ceremonie op het strand heb je altijd toestemming van de “Capitania” van de locale gemeente nodig. Hiervoor is een vergunning nodig die je bij de Maritieme Politie regelt. Er wordt ook altijd gecontroleerd of je echt een vergunning hebt.
♥ In de maanden juli en augustus is het bijna niet mogelijk om een ceremonie te houden op het strand, gewoonweg omdat het tot ’s avonds vol ligt met zonaanbidders.
♥ Houd rekening met het getij bij smalle baaien. Bij vloed valt het grootste deel van het strand weg en is er bijna geen ruimte voor de ceremonie.
♥ De beste maanden om op het strand te trouwen in Portugal zijn mei, juni, september en oktober.

Zo zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden als je op het strand in Portugal wilt trouwen. Wil je meer weten, neem dan contact met me op en ik vertel je over de mogelijkheden en de Do’s and Don’ts.

Wat heb je nodig?