Archive

Intieme bruiloft in de Alentejo

02 apr 2020 Door Myra in

Wie: Monique en Jaap
Wat: Intieme bruiloft in de Alentejo
Waar: Alentejo
PA for a special day: Weddingplanner

Intieme bruiloft in de Alentejo

Monique nam contact met op een maand voor haar gewenste trouwdatum. Ze had al een locatie in het mooie Alentejo waar zij met haar gezin zou verblijven in juli. Zij zouden verblijven bij de Glamping van Vila Valmonte. Ze wilde graag samen met haar gezin en een aantal directe familieleden en goede vrienden het Ja-woord geven aan haar Jaap. Ze had hulp nodig bij het vinden en regelen van de juiste leveranciers voor deze intieme bruiloft in de Alentejo

Netwerk

Het organiseren van een bruiloft kost vaak veel tijd, dus een maand was wel een uitdaging. Maar ik heb een goed netwerk van fantastische leveranciers die snel reageerden en allemaal beschikbaar waren. Alles in goed overleg met het bruidspaar hebben we de intieme bruiloft vormgegeven tot het helemaal naar wens van het bruidspaar was.

Bruiloft

De decoratie werd verzorgd door de bruid zelf en de gasten. De fotograaf João van Endless Moments was er op tijd om ook de voorbereidingen vast te leggen. Judith van Beauty & Stageworks deed het haar van de bruid. De bloemen en de taart had ik geregeld bij lokale leveranciers. Natuurlijk was Greonne weer van de partij om de ceremonie op een persoonlijke manier form te geven. De bruid wilde ook graag een lied zingen. Ze werd ondersteund door de gitaarklanken van Charley de Gitarist. Er was ook een mooi zand ritueel waarbij alle leden van het gezin een mooie fles vullen met hun eigen zand.

Mooie dag

Na de ceremonie werd de taart aan gesneden en natuurlijk werden er foto’s gemaakt met leuke figuranten in de vorm van de ezeltjes. Deze intieme bruiloft was een mooi vintage feest in een prachtige omgeving.

Reactie van het bruidspaar:

Het was te gek! Alles klopte. Dank je wel voor alles. Monique
Precies zoals Moniek al zei: alles was goed en plezierig; gitarist, fotografen (zeer leuke jongens), Babs, taart, onvergetelijke dag! Veel dank! Jaap

Karen en Kristof trouwen met een klein gezelschap

09 nov 2018 Door Myra in

Wie: Karen en Kristof
Wat: Trouwen met een klein gezelschap
Waar: Ferragudo
PA for a special day: Weddingplanner en Coördinator

Trouwen met een klein gezelschap

Tijdens de eerste gezellige ontmoeting met Karen en Kristof, een leuk stel uit België, werd al snel duidelijk dat ze wel wat hulp konden gebruiken bij de organisatie van hun mooiste dag. Beide werkzaam in hun eigen onderneming en dus vaak heel druk ook met hun jonge gezin. Ze wilden graag trouwen met een klein gezelschap: alleen familie. Na een korte zoektocht kwamen ze zelf met de moderne uitziende locatie waar alle gasten konden verblijven en we tevens de bruiloft konden organiseren.

Ferragudo

Het werd een intieme aangelegenheid met maar 16 gasten. Ze verbleven bij een mooie moderne locatie in het hard van Ferragudo. In 4 mooie huizen met uitzicht over het pittoreske stadje, in de Algarve: One2Seven. De gasten arriveerden al een paar dagen voorafgaande aan de bruiloft en konden zo al genieten van de omgeving. De dagen werden vooral doorgebracht aan het fijne zwembad bij deze locatie.

BBQ

Op de avond voorafgaande aan de bruiloft hebben we een lekkere barbecue georganiseerd. Deze werd mooi geserveerd aan een lange tafel bij het zwembad met uitzicht op het dorp. Met heerlijke gerechten en goede wijnen konden de gasten genieten van de zonsondergang.

Bruiloft

De dag van de bruiloft begon zeer relaxed. Het was mooi weer en de gasten konden heerlijk genieten van het weer en het zwembad terwijl wij de voorbereidingen troffen voor de ceremonie. Het haar en de make-up van de bruid weer mooi gedaan door Judith van Beauty and stage works. De first look was in het mooiste straatje van de Algarve, eerst met het bruidspaar en daarna met hun 2 leuke zoontjes. Foto’s werden gemaakt door de talentvolle fotograaf Jesus Caballero

De ceremonie was bij ondergaande zon op het dakterras van de locatie. Heel persoonlijk verzorgd door ‘babs’ Greonne. Er was ook een mooi zandritueel waarbij er 4 kleuren zand in een mooie fles gegoten werd om de verbintenis van het gezin te symboliseren.

Feest

Na de ceremonie werd er getoast en geborreld, met aansluitend een heerlijk diner wederom aan een lange tafel bij het zwembad. Natuurlijk werd er ook gedanst; in de feestkelder van de locatie werden de bloemetjes buiten gezet.

Het waren mooie dagen met een lief bruidspaar en leuke gasten. De wens om te trouwen met een klein gezelschap was helemaal uitgekomen.

Reactie van het bruidspaar:

Super, Geweldig, Top! Drie woorden om alles samen te vatten! Dankzij Rixt hebben wij de huwelijksdag gekregen, waarvan we alleen maar konden dromen. Vanaf het eerste moment onmiddellijk een klik.

Zij neemt haar job heel serieus en doet dit met heel veel passie! Ze is behulpzaam, lief en luistert enorm goed naar wat je wensen zijn. Voor ons kon het gewoon niet beter!

Hartelijk dank voor alles!

Lieve groetjes

K&K

 

Fotocredit: Jesus Caballero Photography

Melanie en Luc trouwen in het bos bij Lissabon

09 nov 2018 Door Myra in

Wie: Melanie en Luc
Wat: Trouwen in het bos
Waar: Omgeving Lissabon
PA for a special day: Weddingplanner en Coördinator

Trouwen in het bos

Melanie en Luc, een Belgisch paar, wilde enorm graag in Portugal trouwen. In België is het vrij normaal om een grote bruiloft te hebben met 200 gasten. Dit was niet wat zij voor ogen hadden voor hun mooiste dag. Ze wilden graag trouwen in het bos of in een mooie tuin. Een mooie natuurlijke romantische omgeving had de voorkeur, met een selecte groep familie en vrienden.

Romantische locatie

Na ons kennismakingsgesprek heb ik een paar locaties voorgedragen en het was al snel duidelijk welke locatie het moest worden. Melanie was verliefd geworden op een locatie vlak bij Lissabon met een romantische, natuurlijke omgeving waar zij konden trouwen in het bos.

Uitzoeken en voorproeven

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van deze locatie zijn we in januari samen naar Portugal gegaan om de decoratie uit te zoeken. Deze locatie heeft een zeer uitgebreide collectie aan verschillende stijlen dus het was nog een uitdaging om daar een keuze uit te maken. Tijdens dit bezoek hebben we ook het menu mogen voorproeven.

Voorbereidingen

Het bruidspaar verbleef de dagen voorafgaande aan de bruiloft in een mooi hotel vlak bij de trouwlocatie. Op de trouwdag werd het haar en make-up van de bruid (weer perfect verzorgd door Judith van Beauty & Stageworks) gedaan in de villa bij de locatie waar een aantal gasten ook zouden overnachten. De gasten werden met een bus naar de trouwlocatie gebracht.

Bruiloft

De first look was een heel mooie en emotioneel moment en daarna kon de ceremonie beginnen. De ceremonie werd op een persoonlijke manier gedaan door ‘Babs’ Greonne en ondersteund door muziek, live gezongen door een vriend van het bruidspaar.
Na het trouwen in het bos stond er een borrel en een superlekker diner op het programma. Natuurlijk werd gingen ook de voetjes van de vloer tijdens het te gekke feest dat tot in de late uurtjes doorging.

Trouwen in het bos op deze bijzondere locatie was “a dream come true” voor Melanie en Luc. De dag werd mooi vast gelegd door topfotograaf Jesus Caballero en de Videografen Zacharias en Rachel van Happy Together.

 

 

 

Sanne en Christiaan trouwen op een wijngaard

30 aug 2018 Door Rixt Barendsma in

Wie: Sanne en Christiaan
Wat: Trouwen op een wijngaard
Waar: Ferragudo
PA for a special day: Weddingplanner en coordinator

Trouwen op een wijngaard

Voor Sanne en Christiaan was het duidelijk dat ze in Ferragudo wilde trouwen. Ze kwamen altijd al bij Vitors Village en wilde eigenlijk daar trouwen maar dat was helaas niet mogelijk. Trouwen op het strand was zeker ook een mogelijkheid en ik stelde ook nog voor om te trouwen op een wijngaard. Na verschillende opties bekeken te hebben vonden we een mooie wijngaard niet ver van Vitors Village waar zij uiteindelijk besloten te trouwen: Quinta dos Vales

Intieme bruiloft

Het bruidspaar wilde een intieme bruiloft en had alleen de directe familie uitgenodigd. Ze wilde zo genieten van een mooie week in de Algarve met als hoogtepunt het trouwen op een wijngaard.
Het bruidspaar en ik hebben de dag voorafgaande aan de bruiloft op de locatie het draaiboek doorgenomen en de laatste dingen besproken waardoor zij op de dag zelf nergens meer aan hoefde te denken.

Voorbereidingen

De gasten en het bruidspaar maakten zich klaar op de dag van de bruiloft bij Vitors Village. Het haar en make-up van de bruid werd prachtig gedaan door Judith van Beauty- and stageworks en ze nam ook gelijk een aantal gasten onder handen. Op dit resort konden ze nog even lekker lunchen en relaxen voordat ze werden opgehaald voor de Ceremonie

Wijngaard

Met busjes werden de gasten opgehaald om naar de wijngaard gebracht te worden. De first look was een mooi moment op de wijngaard waarna de gasten ontvangen werden met een bubbeltje. Alles werd vastgelegd door Joao en Mário Ataíde. De Ceremonie begon met een officieel gedeelte door een Portugese ambtenaar in het Portugees. Greonne verzorgde de vertaling en daarna maakte ze de ceremonie superpersoonlijk door een mooi verhaal, ondersteund door verhalen van beide moeders. Na de ceremonie waren er bubbels met een heerlijke taart.

Diner

Deze mooie dag eindigde met een lekker diner verzorgd door de cateraar van de wijngaard. De gasten werden na het diner weer met busjes opgehaald om naar het hotel te gaan. Zo eindigde de mooie dag waarbij Sanne en Christiaan Trouwden op een wijngaard

Intieme bruiloft met alleen het gezin

27 aug 2018 Door Rixt Barendsma in

Wie: Lieneke, Hugo, Iris en Elin
Wat: Intieme bruiloft met alleen het gezin
Waar: Setúbal
PA for a special day: Weddingplanner, Ceremoniespreker, Stylist

Intieme bruiloft

1 ding was helemaal zeker voor Lieneke en Hugo; zij wilde een intieme bruiloft met alleen het gezin. Geen gasten verder. Aanvankelijk wilde ze naar de Azoren en kwamen bij mij met de vraag of ik ze daarbij kon helpen. Uiteindelijk is het toch het vaste land van Portugal geworden. Tijdens één van mijn reizen naar Portugal kwam ik namelijk de perfecte trouwlocatie tegen op een mooie plek vlak bij Setúbal met prachtig uitzicht: De B&B in een oude molen: Quinta dos Moinhos de São Filipe Er zat een grote speeltuin bij waar de kinderen naar hartenlust konden spelen.

Voorbereidingen

Omdat het bruidspaar zo min mogelijk mensen op deze intieme bruiloft wilden heb ik voorgesteld om ook de ceremonie voor ze te verzorgen. Voor mij een eerste keer maar een superleuke uitdaging. Verder had ik ook de bloemen, de taart, een Nederlandssprekende Nanny en fotograaf Jesus Caballero  geregeld.
Op de dag voor de bruiloft zijn we op zoek gegaan naar de perfecte plek voor de ceremonie. In de grote speeltuin in het bos vonden we een mooi plekje waar zij het ja- woord konden geven. Hier heb ik op de dag van de intieme bruiloft een “bloemgordijn” gemaakt die fungeerde als achtergrond voor het bruidspaar.

Mooie dag

Het was prachtig weer die dag. Eerst werd er genoten van een lekkere lunch, daarna kon de bruid zich klaarmaken en de bruidegom de kinderen aankleden en zichzelf in een mooi pak hijsen. De first look was een mooi moment waarbij Hugo zijn bruid voor het eerst zag met uitzicht op de Penisula van Troía.

Ceremonie

De ceremonie was kort maar krachtig en heel leuk om te doen. De mooie dochters van Lieneke en Hugo mochten ook een trouwakte tekenen en daarna konden we genieten van bubbels en een heerlijke taart. Na het maken van een aantal mooie foto’s door Jesus Caballero zijn we naar een prachtige plek aan het water gegaan om te genieten van een picknick. Ook hier heeft Jesus wat mooie plaatjes kunnen schieten.

Zorgeloos

Deze intieme bruiloft eindigde voor Lienke en Hugo in een leuk restaurant aan het strand in een dorpje verderop terwijl Nanny Irene voor de kinderen zorgde, zodat ze zorgeloos van hun bruiloftsdiner konden genieten

Reactie van het bruidspaar:

Life’s a party…. en jij weet wel hoe je dat feestje regelt!
Rixt, ontzettend bedankt voor al je inspanningen om onze bruiloft tot een onvergetelijke dag te maken daar in het mooie Portugal. Dankzij jou hebben we en onze meiden kunnen genieten van een bijzondere, intieme en ook heel relaxte dag. Zo fijn dat alles tot in de puntjes was geregeld en wij alleen maar hoefden te genieten. We kijken er met een heel fijn en bijzonder gevoel op terug.

Liefs van ons alle 4
Lieneke, Hugo en de meiden