Archive

Intieme bruiloft in de Alentejo

02 apr 2020 Door Myra in

Wie: Monique en Jaap
Wat: Intieme bruiloft in de Alentejo
Waar: Alentejo
PA for a special day: Weddingplanner

Intieme bruiloft in de Alentejo

Monique nam contact met op een maand voor haar gewenste trouwdatum. Ze had al een locatie in het mooie Alentejo waar zij met haar gezin zou verblijven in juli. Zij zouden verblijven bij de Glamping van Vila Valmonte. Ze wilde graag samen met haar gezin en een aantal directe familieleden en goede vrienden het Ja-woord geven aan haar Jaap. Ze had hulp nodig bij het vinden en regelen van de juiste leveranciers voor deze intieme bruiloft in de Alentejo

Netwerk

Het organiseren van een bruiloft kost vaak veel tijd, dus een maand was wel een uitdaging. Maar ik heb een goed netwerk van fantastische leveranciers die snel reageerden en allemaal beschikbaar waren. Alles in goed overleg met het bruidspaar hebben we de intieme bruiloft vormgegeven tot het helemaal naar wens van het bruidspaar was.

Bruiloft

De decoratie werd verzorgd door de bruid zelf en de gasten. De fotograaf João van Endless Moments was er op tijd om ook de voorbereidingen vast te leggen. Judith van Beauty & Stageworks deed het haar van de bruid. De bloemen en de taart had ik geregeld bij lokale leveranciers. Natuurlijk was Greonne weer van de partij om de ceremonie op een persoonlijke manier form te geven. De bruid wilde ook graag een lied zingen. Ze werd ondersteund door de gitaarklanken van Charley de Gitarist. Er was ook een mooi zand ritueel waarbij alle leden van het gezin een mooie fles vullen met hun eigen zand.

Mooie dag

Na de ceremonie werd de taart aan gesneden en natuurlijk werden er foto’s gemaakt met leuke figuranten in de vorm van de ezeltjes. Deze intieme bruiloft was een mooi vintage feest in een prachtige omgeving.

Reactie van het bruidspaar:

Het was te gek! Alles klopte. Dank je wel voor alles. Monique
Precies zoals Moniek al zei: alles was goed en plezierig; gitarist, fotografen (zeer leuke jongens), Babs, taart, onvergetelijke dag! Veel dank! Jaap

Bruiloft in Sintra

16 sep 2019 Door Myra in

Wie: J&B
Wat: Bruiloft in Sintra
Waar: Sintra
PA for a special day: Weddingplanner en Coördinator

Bruiloft in Sintra

Dit leuke jonge stel uit Utrecht wist al eigenlijk wel wat ze wilden. Een bruiloft in Sintra was de wens en ze hadden ook al wat locaties op het oog. Ook hoe de dagen eruit moesten komen te zien was al redelijk zeker. Ze hadden alleen hulp nodig bij de organisatie en wilden op de dagen zelf het liefst alles uit handen geven.

Mooie locatie

We kwamen uit bij een hele mooie locatie: Casa do Valle, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht op het Pena Palace. De gasten zouden hier kunnen verblijven en in een B&B aan de overkant van de straat. Op deze locatie met een zwembad en een groot grasveld konden we de ceremonie laten plaatsvinden.

Het bruidspaar wilde zelf graag de locatie zien en de sfeer proeven voorafgaande aan de bruiloft in Sintra. Dus zijn we gezamenlijk op bezoek gegaan bij de locatie en tevens bij de cateraar langs gegaan waar het bruidspaar het servies, de meubels en verdere aankleding konden uitzoeken.

Bruiloftsweekend

Het weekend begon met een welkomstborrel en een ‘walking diner’ met live cooking in de tuin bij het zwembad. Het was een heel goed en gezellig begin van het bruiloftsweekend waarbij iedereen elkaar leerden kennen en de sfeer er al goed in zat. De avond werd vast gelegd door de fotograaf van It Is All About PT.

Ceremonie

De first look wilde het bruidspaar met een aantal goede vrienden waarbij er een fles goede champagne gedronken werd. J&B wilde graag officieel trouwen voor de Portugese wet. Ik had het papierwerk en een ambtenaar voor ze geregeld met een vertaler omdat een officiële Portugese bruiloft altijd in het Portugees is. Het was een korte ceremonie met een mooi welkomstwoord van de ceremoniemeester en ik had de eer om ze te helpen bij het geven van de ringen. De ceremonie werd mooi ondersteund door een live gitarist. Daarna kon het borrelen beginnen met de achtergrondmuziek van een jazzband.

Diner en feest

Het diner werd geserveerd aan een mooie lange tafel met kleine lichtjes boven de tafel om alles te verlichten met kleine vaasjes met bloemen en kaarsen op de tafel. Na het heerlijke eten verplaatste de gasten zich weer naar de tuin bij het zwembad om lekker te borrelen en later ook te dansen op de muziek van de band. Het feest ging door tot in de late uurtjes en daarmee kwam de bruiloft in Sintra tot een mooi einde

Reactie van het bruidspaar:

Rixt is een heel fijn mens, ze heeft ons op een heel prettige manier geholpen om het meest geweldige trouwweekend te organiseren in Portugal. Ze heeft met een enorme passie ons door alle stappen van de organisatie heen geholpen en ons een zorgeloos bruidsweekend gegeven waar we met hele fijne en liefdevolle herinneringen aan terugdenken. Heel veel dank Rixt voor alle goede adviezen, ideeën en top organisatie! Alles viel op zijn plek, precies zoals we het voor ons zagen!

Karen en Kristof trouwen met een klein gezelschap

09 nov 2018 Door Myra in

Wie: Karen en Kristof
Wat: Trouwen met een klein gezelschap
Waar: Ferragudo
PA for a special day: Weddingplanner en Coördinator

Trouwen met een klein gezelschap

Tijdens de eerste gezellige ontmoeting met Karen en Kristof, een leuk stel uit België, werd al snel duidelijk dat ze wel wat hulp konden gebruiken bij de organisatie van hun mooiste dag. Beide werkzaam in hun eigen onderneming en dus vaak heel druk ook met hun jonge gezin. Ze wilden graag trouwen met een klein gezelschap: alleen familie. Na een korte zoektocht kwamen ze zelf met de moderne uitziende locatie waar alle gasten konden verblijven en we tevens de bruiloft konden organiseren.

Ferragudo

Het werd een intieme aangelegenheid met maar 16 gasten. Ze verbleven bij een mooie moderne locatie in het hard van Ferragudo. In 4 mooie huizen met uitzicht over het pittoreske stadje, in de Algarve: One2Seven. De gasten arriveerden al een paar dagen voorafgaande aan de bruiloft en konden zo al genieten van de omgeving. De dagen werden vooral doorgebracht aan het fijne zwembad bij deze locatie.

BBQ

Op de avond voorafgaande aan de bruiloft hebben we een lekkere barbecue georganiseerd. Deze werd mooi geserveerd aan een lange tafel bij het zwembad met uitzicht op het dorp. Met heerlijke gerechten en goede wijnen konden de gasten genieten van de zonsondergang.

Bruiloft

De dag van de bruiloft begon zeer relaxed. Het was mooi weer en de gasten konden heerlijk genieten van het weer en het zwembad terwijl wij de voorbereidingen troffen voor de ceremonie. Het haar en de make-up van de bruid weer mooi gedaan door Judith van Beauty and stage works. De first look was in het mooiste straatje van de Algarve, eerst met het bruidspaar en daarna met hun 2 leuke zoontjes. Foto’s werden gemaakt door de talentvolle fotograaf Jesus Caballero

De ceremonie was bij ondergaande zon op het dakterras van de locatie. Heel persoonlijk verzorgd door ‘babs’ Greonne. Er was ook een mooi zandritueel waarbij er 4 kleuren zand in een mooie fles gegoten werd om de verbintenis van het gezin te symboliseren.

Feest

Na de ceremonie werd er getoast en geborreld, met aansluitend een heerlijk diner wederom aan een lange tafel bij het zwembad. Natuurlijk werd er ook gedanst; in de feestkelder van de locatie werden de bloemetjes buiten gezet.

Het waren mooie dagen met een lief bruidspaar en leuke gasten. De wens om te trouwen met een klein gezelschap was helemaal uitgekomen.

Reactie van het bruidspaar:

Super, Geweldig, Top! Drie woorden om alles samen te vatten! Dankzij Rixt hebben wij de huwelijksdag gekregen, waarvan we alleen maar konden dromen. Vanaf het eerste moment onmiddellijk een klik.

Zij neemt haar job heel serieus en doet dit met heel veel passie! Ze is behulpzaam, lief en luistert enorm goed naar wat je wensen zijn. Voor ons kon het gewoon niet beter!

Hartelijk dank voor alles!

Lieve groetjes

K&K

 

Fotocredit: Jesus Caballero Photography

Melanie en Luc trouwen in het bos bij Lissabon

09 nov 2018 Door Myra in

Wie: Melanie en Luc
Wat: Trouwen in het bos
Waar: Omgeving Lissabon
PA for a special day: Weddingplanner en Coördinator

Trouwen in het bos

Melanie en Luc, een Belgisch paar, wilde enorm graag in Portugal trouwen. In België is het vrij normaal om een grote bruiloft te hebben met 200 gasten. Dit was niet wat zij voor ogen hadden voor hun mooiste dag. Ze wilden graag trouwen in het bos of in een mooie tuin. Een mooie natuurlijke romantische omgeving had de voorkeur, met een selecte groep familie en vrienden.

Romantische locatie

Na ons kennismakingsgesprek heb ik een paar locaties voorgedragen en het was al snel duidelijk welke locatie het moest worden. Melanie was verliefd geworden op een locatie vlak bij Lissabon met een romantische, natuurlijke omgeving waar zij konden trouwen in het bos.

Uitzoeken en voorproeven

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van deze locatie zijn we in januari samen naar Portugal gegaan om de decoratie uit te zoeken. Deze locatie heeft een zeer uitgebreide collectie aan verschillende stijlen dus het was nog een uitdaging om daar een keuze uit te maken. Tijdens dit bezoek hebben we ook het menu mogen voorproeven.

Voorbereidingen

Het bruidspaar verbleef de dagen voorafgaande aan de bruiloft in een mooi hotel vlak bij de trouwlocatie. Op de trouwdag werd het haar en make-up van de bruid (weer perfect verzorgd door Judith van Beauty & Stageworks) gedaan in de villa bij de locatie waar een aantal gasten ook zouden overnachten. De gasten werden met een bus naar de trouwlocatie gebracht.

Bruiloft

De first look was een heel mooie en emotioneel moment en daarna kon de ceremonie beginnen. De ceremonie werd op een persoonlijke manier gedaan door ‘Babs’ Greonne en ondersteund door muziek, live gezongen door een vriend van het bruidspaar.
Na het trouwen in het bos stond er een borrel en een superlekker diner op het programma. Natuurlijk werd gingen ook de voetjes van de vloer tijdens het te gekke feest dat tot in de late uurtjes doorging.

Trouwen in het bos op deze bijzondere locatie was “a dream come true” voor Melanie en Luc. De dag werd mooi vast gelegd door topfotograaf Jesus Caballero en de Videografen Zacharias en Rachel van Happy Together.

 

 

 

Het trouwweekend van Tabitha en Marco

26 aug 2018 Door Rixt Barendsma in

Wie: Tabitha en Marco
Wat: Trouwweekend met vrienden en familie
Waar: Algarve
PA for a special day: Event Coördinator

Trouwweekend

Doordat de oom en tante van Marco in de Algarve wonen en daar een restaurant hebben, was de keuze om in Portugal te trouwen snel gemaakt. Via een transportbedrijf met Nederlandse eigenaren kwamen ze bij mij terecht met de vraag of ik ze kon helpen met de organisatie van hun bruiloft. Het liefst wilde ze er een gezellig trouwweekend met dierbare vrienden en familie van maken. Zelf hadden ze al een aantal dingen geregeld en kon ik ze verder helpen met mijn uitgebreide netwerk om de juiste leveranciers te vinden. De gasten verbleven in een aantal studio’s van Prainha Clube in Alvor. Er verbleven ook een aantal gasten in de mooie villa’s en appartementen op het zelfde terrein

Pre-wedding-dinner

De avond voorafgaande aan de bruiloft hadden we een pre-wedding-dinner georganiseerd bij de lokale Pizzeria. Super lekkere gerechten werden er geserveerd met bijbehorende wijnen. Een paar mooie woorden werden er al gesproken. Het was een leuk begin van een super trouwweekend.

Ceremonie

Hoewel het weer voorafgaande aan de bruiloft niet heel mooi was, werd het toch zonnig op de dag van de bruiloft. Het haar en de make-up van de bruid werden door Judith van Beauty- & stageworks verzorgd. De bruidegom en een aantal van de mannelijke gasten weden geknipt en geschoren door Dave de Barbier. Een goede vriend van het bruidspaar verzorgde de ceremonie, waardoor het een superpersoonlijk verhaal werd, met een lach en een traan. Mede door de muzikale omlijsting van Harm Melgers van Harmsound, die een aantal nummers live ten gehore bracht.

Party

Na de ceremonie werd er getoast, taart aangesneden en geborreld met lekkere hapjes. Daarna werden er een paar mooie foto’s bij zonsondergang gemaakt door Marinka van Helvoort. Er werd gegeten van het overvloedige buffet in het bijzondere restaurant van de locatie, waarna de voetjes van de vloer konden gaan tijdens het feest in de bar. Ook hier deed Harm de feeststemming er goed inkomen door de gezellige liedjes die hij zong.

The day after

De volgende dag werd er nog gezamenlijk gebruncht met lekkere broodjes en hamburgers. Met nog een paar laatste mooie woorden van de lieve vrienden van het bruidspaar. Het was een mooie afsluiting van een heerlijk trouwweekend.

Reactie van het bruidspaar:

Trouwen? Ja!
En dan…. Al gauw wisten wij dat wij graag in Portugal wilde gaan trouwen. Het zelf regelen leek in eerste instantie een super leuk idee. Snel kwamen wij daarvan terug. We hadden hulp nodig. Maar wie? In Portugal hoorde wij over Rixt. Tijdens onze trip hebben wij contact met Rixt opgenomen en kort daarna volgde een leuk kennismakingsgesprek. Voor ons was het heel belangrijk dat wij een goed gevoel zouden hebben. Om nou zomaar alles uit handen te geven… Nou dat gevoel was er bij Rixt!

Dankjewel Rixt. Wat een warm mens ben jij! Het geweldig organiseren van onze dag tot in detail. Alles elke keer opnieuw met liefde en passie. Vooraf hadden wij een voorstelling gemaakt. Maar! Het was mooier en liefdevoller dan wij ooit hadden durven dromen. Magic! Dank.

Marco & Tabitha x