Trouwen op het strand in Portugal

Trouwen op het strand in Portugal

Door Rixt Barendsma in Bruiloft, Ceremoniemeester, Draaiboek, Geen categorie, Portugal, Trouwen 05 sep 2016
Trouwen op het strand in Portugal

paperkitephotography.com

Wil je met de voetjes in het zand “Ja” zeggen tegen de liefde van je leven! Wil je bij ondergaande zon proosten op je net gesloten huwelijk met je vrienden en familie in een intieme setting op het strand?
Dit moet je weten als je wil trouwen op het strand in Portugal.

Trouwen op het strand

In Nederland trouwen er regelmatig bruidsparen op het strand. Het is allen jammer dat je altijd een “plan B” nodig moet hebben voor als de zomer tegenvalt. Is trouwen op het strand wel je wens voor je bruiloft, dan kun je er  voor kiezen om in het buitenland te trouwen. Liefst in een land waar de zon meer schijnt dan in Nederland. Je hebt verschillende opties in Europa. Daar waar er in Italië en Frankrijk een behoorlijk prijskaartje aan hangt, is Portugal heel budgetvriendelijk!


Trouwen op het strand in Portugal

In mij ogen is Portugal de ultieme trouwbestemming in Europa. Het is een divers land met veel mogelijkheden. De mooiste stranden vind je in Portugal. Wil je op het trouwen op het strand in Portugal moet je rekening houden met een aantal dingen:

Publiek:
Alle stranden in Portugal zijn toegankelijk voor iedereen, net zoals in Nederland. Houd daarom altijd rekening met “publiek”.

Tijd 1:
Mede door bovenstaande reden, kun je op verschillende stranden pas trouwen na 19.00 uur omdat het dan rustiger wordt en er ruimte gemaakt kan worden voor de ceremonie

Tijd 2:
Er wordt ook vaak ’s avonds getrouwd omdat het overdag eigenlijk te warm is (in sommige maanden). Als je toch in de zomermaanden wil trouwen doe het dan voor 13.00 uur en zorg voor goede parasols of andere manieren om je gasten te beschermen tegen de zon.

Getij:
Houd bij smalle stranden (vooral de baaitjes in de Algarve) ook rekening met het getij. Bij hoog water kan het zomaar voorkomen dat de helft van het strand maar beschikbaar is voor de ceremonie-plek.

Beste tijd:
De beste maanden om op het strand te trouwen in Portugal zijn mei, juni, september en oktober.

Trouwen op het strand in portugal

paperkitephotography.com

Zon:
Natuurlijk kun je ook daar het weer niet regelen maar met gemiddeld 3000 uur zon per jaar moet het toch echt gek lopen als je geen mooi weer op jebruiloft hebt.

Perfecte plek:
Heb je een mooi afgelegen strandje gevonden voor je bruiloft, houd dan wel rekening met de mogelijkheden voor een leverancier om meubilair, decoratie en wellicht wat eten en drinken te laten komen.

Toestemming:
Voor het trouwen op het strand heb je altijd toestemming nodig van de lokale overheid ( de ‘Capitana’). De kosten hiervoor liggen tussen de €80,- en €250,-.

Wil je meer informatie over het trouwen in Portugal of heb je hulp nodig bij het organiseren van een bruiloft in Portugal, neem dan contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

Lieve groet,

blog

 • Carine 22 juli 2020 at 09:54 / Beantwoorden

  Hallo Rixt,
  Ik heb jou gevonden via Greonne. Graag wat info over huwelijk op of aan een strand , Zou voor september 2022 zijn. ( nog alle tijd )
  Ceremonie in intieme kring Max 10 pers, Wij denken aan de baai Dos Caneiros en diner in restaurant Rei das Praias in Ferragudo.
  Alle andere opties zijn welkom , kan je daar eventueel een prijsofferte op plakken ?

  Vriendelijke groet
  Carine en Adam

Reacties

een + 14 =