Manon & Robbie trouwen aan zee

portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image
Over

Wie: Manon & Robbie
Wat: Bruiloft in Portugal
Waar: Alvor
Pa for a special day: Ceremoniemeester +

Trouwen aan zee

Manon en Robbie waren al voortvarend te werk gegaan voordat ze me mailde met hun verzoek. De locatie was al geboekt; ze wilde graag trouwen aan zee, en ze hadden al de perfecte locatie hiervoor gevonden. Gelukkig een bekende omgeving voor mij omdat ik hier al meerdere bruiloften had georganiseerd. Daarbij is Manon zeer creatief en perfectionistisch. Het zou een goede samenwerking worden.

Ceremoniemeester

Het bruidspaar wilde graag dat ik het officiële gedeelte van de ceremonie regelen. Dus het papierwerk een ambtenaar en een vertaler. Ik heb ze hierbij ook geadviseerd om een Nederlandse “Babs” in te huren. Zij kon zowel de vertaling doen maar er ook een ceremonie van maken zoals we gewend zijn in Nederland. Verder leek het hen wel fijn om zelf alles te regelen maar dat ze op de dag zelf konden genieten van alle feestelijkheden en de aanwezigheid van hun gasten. Ze wilde ook vooral geen vrienden of familie belasten met de taak van Ceremoniemeester.

Pre-Party

Omdat de meeste gasten elkaar niet direct kende wilde Manon en Robbie een Pre-Party organiseren. Deze vond plaats bij het restaurant met uitzicht op het mooie zwembad en de zee. Onder het genot van een super BBQ moesten de gasten vragen over elkaar beantwoorden. Een superleuk idee waardoor de gasten elkaar goed leerde kennen.

Ceremonie en diner

Trouwen aan zee was de wens en dat is het ook geworden. De ceremonie was op een klif met mooi uitzicht op de zee, bij ondergaande zon. Na de ceremonie konden de gasten genieten van een glaasje bubbels en het spectaculaire uitzicht. Het bruidspaar kon met de fotograaf nog mooie plaatjes schieten met de zon die langzaam van kleur veranderde.
Het diner vond plaats op het strand met mooi gedekte tafels, lichtjes boven de tafels en ‘heaters’. Dat was ook wel nodig omdat het zeewindje langzaam op kwam zetten. Na het uitgebreide buffet werd de muziek langzaam harder gezet en gingen de voetjes van de vloer. Het gezellig feest ging door tot in de late uurtjes in de bar van het restaurant.

Day after

Manon en Robbie wilde de dagen goed afsluiten. Daarom was er nog een ontbijt/brunch voor de gasten geregeld waar iedereen nog een klein aandenken van het bruidspaar ontving. Het was een geslaagd weekend met leuke gasten.

Reactie van Manon en Robbie:

“Ondanks we eigenlijk alles zelf wilde regelen en Rixt enkel wilden inhuren als ceremoniemeester kwam Rixt met onmisbare tips en aanvullingen! Rixt heeft een enorm netwerk in Portugal wat zeer van pas komt. Daarnaast heeft Rixt een warme persoonlijkheid en stelt het bruidspaar hiermee gerust. Tegelijkertijd beschikt ze over enorm veel pit om ervoor te zorgen dat alle leveranciers de afspraken nakomen. We hebben werkelijk waar een sprookjes bruiloft gehad en zijn Rixt zeer dankbaar!”

Fotocredits: Paul John Fuller